• Български
  • English
  • Русский
  • Deutsch

Данни за наем

  • Бургас
  • Бургас
  • 09:00
  • 09:00

Бургас

Бургас е един от най-големите градове у нас и вторият по големина по местното крайбрежие на Черно Море. Градът е сериозно индустриализиран на фона на останалата част от България, но не пропуска и да се възползва от ключовото си разположение по плажната ивица и привлича хиляди туристи всяка година. Наред с множеството хотели създадени да приютят гостите на града откриваме и редица други удобства създадени за тях както в атракционен, така и във функционален план, в който можем да споменем фирмите за коли под наем в Бургас например.

Основните дестинации, посещавани от гостите на града, решили да потърсят коли под наем са предимно близките летни туристически курорти. Привличането към тези по-малки курортни селища се свързва разбира се с тяхната екзотика и с конкретните очаквания по време на нашата ваканция.

След като сме си осигурили кола под наем и искаме да прекараме една идея по-спокоен ден от нашата почивка можем да посетим например екзотичната Равда, която е идеална дестинация за лятна ваканция за цялото семейство. Ако пък искаме да се забавляваме максимално, то с нашата кола под наем се можем да се отправим на пътешествие към безспорния парти център на България – Слънчев Бряг, където музиката, танците са денонощни.

Бургас е известен и с множество културни, архитектурни, исторически и природни забележителности, които можем да посетим лесно и то без да сме зависими от обществения транспорт, стига разбира се разполагаме с кола под наем. Някои от най-известните места, които си струва да посетите в и около Бургас са:

  • Бургаските езера, които представляват най-мащабния комплекс от езера с морски произход. Освен всичко останало, едно от тях – Бургаското е и най-голямото езеро на територията на страната с площ от около 28 квадратни километра.
  • Множеството музеи в града, които са събрали исторически и културни ценности за миналото на хората по нашите родни земи. Подобно на много други населени места в източната част от страната и тук има изграден етнографски музей, който отразява бита на българите през ранните епохи от съществуването на нашата държава.
  • Морската градина – всеки, който някога е бил в Бургас е посещавал това райско кътче. Красивите гледки към залеза и морето, успокояващата зеленина и усмивките на хората са достатъчна предпоставка за едни наистина незабравими спомени.
  • Близки курорти – както вече споменахме по-горе, голяма част от гостите на Бургас предпочитат да потърсят коли под наем и да се разходят по крайбрежието, посещавайки курортни селища с разнообразна атмосфера и излъчване.
  • Исторически крепости – ако сте почитател на Индиана Джоунс, то за вас може да представлява интерес и посещението на няколкото подобни забележителности, разположени в близост до града. Това са Русокастро, Пиргос, Скафида и т.н.
  • Природни резервати – за почитателите на естествените красоти, избрали да се разходят с кола под наем около Бургас и да се насладят на своята страст ще кажем, че около него има множество защитени природни местности, които пазят природата от човешкото влияние. Част от тях са небезизвестните Ченгене скеле, защитената местност Пода, Узунгерен и много други.

Бургас като голям град и курорт със сигурност има какво да предложи на своите посетители. На практика тук трудно можете да скучаете, а това е наистина невероятно при положение, че разполагате с удобството на лесното придвижване в лицето на услугите предлагани от фирмите за коли под наем в Бургас.